• La sessió s’ha centrat en mostrar aplicacions de la IA que serveixen per millorar la productivitat

 

Una cinquantena de persones de diferents empreses industrials de dins i fora del territori han participat en una jornada al CFP que ha donat a conèixer eines per aplicar la Intel·ligència Artificial a la indústria, concretament en l’àrea de producció. La sessió ha començat fent un repàs de l’evolució que ha experimentat la indústria durant els darrers anys pel que fa a l’adopció de tecnologies 4.0 i 5.0 per acabar desenvolupant el que serà el proper pas natural d’aquesta revolució: l’automatització i la planificació dinàmica intel·ligent.

 

Els assistents han pogut conèixer una nova plataforma digital desenvolupada per l’empresa Tecnocim i basada en la Intel·ligència Artificial que connecta tots els actius productius de l’empresa, distribueix i coordina les tasques a realitzar, resol en temps real qualsevol incidència que succeeixi i aprèn de l’experiència per aconseguir una millora constant en la presa de decisions. Es tracta d’una revolucionària solució que recentment ha guanyat el premi a la innovació de la Bienal Internacional de la Màquina Eina que se celebra a Bilbao.

 

El CFP, amb la indústria 4.0

El CFP és referent al territori en la divulgació i formació de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0. L’objectiu del centre és ajudar i acompanyar les empreses industrials del territori a adoptar-les per millorar la seva competitivitat en aquest entorn de transició cap a les fàbriques intel·ligents.