El CFP és possible gràcies a la col·laboració de diferents empreses.
Aquesta relació amb els nostres partners ens permet disposar dels equips i maquinària més innovadors,
i així oferir la millor formació i serveis
a les empreses i professionals del sector del metall de la Catalunya Central.

ZOLLER ofereix solucions per la digitalització i automatització en el camp de la medició i gestió d’eines. Fa més de 75 anys que ZOLLER fabrica sistemes de medició, ajust, inspecció i gestió d’eines, sent un important proveïdor en l’àmbit de la indústria 4.0.

ZOLLER mesura i gestiona les eines d’una forma ràpida, fàcil i amb precisió micromètrica. Això suposa una disminució del nombre de peces defectuoses en el centre de mecanitzat i torn, menys cost d’eines i menys parades de màquina.

HELION TOOLS és una empresa familiar propietat de la Família Molins Domenech amb més de 65 anys d’experiència en el sector del mecanitzat. Ofereix solucions per a la indústria del mecanitzat, fabrica i distribueix eines de tall d’acer ràpid i metall dur.

Com a empresa familiar, està compromesa amb dur a terme una competència lleial en el mercat sota la premissa del respecte, equitat i projecció de futur.

Tungaloy Ibérica és una de les empreses subsidiàries de Tungaloy Corporation, fabricant japonès de maquina eina de tall d’última generació per a la indústria del metall per a diferents sectors com l’automoció, l’aeroespacial, la indústria energètica, la indústria pesada, les eines d’ús mèdic, les matrius i motlles, etc.

Ofereix suport tècnic basat en l’experiència i coneixement de la marca, que garanteix un millor servei i atenció al client. Disposa d’un equip d’enginyers per satisfer les necessitats del client, tant per a estudis de peces noves com per rentabilitzar els processos de mecanitzat ja existents.

Tecnocim va néixer el 1988 per oferir productes i serveis informàtics de CAD/CAM al teixit industrial català. Des del naixement del Centre de Formació Pràctica, l’any 2001, Tecnocim ha estat al seu costat, ajudant-lo a créixer i a convertir-se en el centre de referència que és ara.

La major satisfacció de Tecnocim és obtenir la confiança i reconeixement dels clients per la feina ben feta. Tecnocim està format per un equip de 30 professionals que atenen les seves necessitats: formació en el funcionament dels productes, suport, aplicacions personalitzades, etc.  Tot, per aconseguir l’objectiu principal de Tecnocim: conèixer els reptes dels seus clients, entendre’ls, analitzar-los i solucionar-los.

Hexagon Manufacturing Intelligence treballa per millorar la productivitat dels seus clients, incorporant la qualitat en tot el cicle de vida del producte. La seva tecnologia permet als fabricants tenir un control de la qualitat en totes les etapes clau dels seus processos.

Ho fa per mitjà d’una amplia gamma de tecnologies de fabricació digital que van des de solucions CAE per al disseny i l’enginyeria, CAD CAM i software per a diferents aplicacions de producció, solucions de hardware i software de metrologia, així com eines per a la gestió i anàlisi de dades.

CIMEC 3D és uan empresa de mecànica additiva de precisió ubicada a St Fruitós de Bages. Està dedicada a la fabricació amb materials compòsits com la fibra de carboni, el kevlar, la fibra de vidre, el grafé, etc. Amb aquesta tecnologia, és un dels tres fabricants en l’àmbit estatal amb la capacitat de combinar en una mateixa peça diferents compòsits, obtenint uns resultats molt superiors als obtinguts amb només polímers i aconseguint dureses similars a l’alumini.

CIMEC 3D fabrica peces que poden fer part tant del producte acabat (peces, parts, engranatges Intel·ligents) com del procés productiu en diverses fases (prototipació, utillatges de muntatge, de soldadura, de metrologia, com galgues de control) o per a la fabricació en temps rècord de peces úniques o sèries curtes. També és una enginyeria 3D i disposa d’un escàner 3D de 3 m³ que permet replicar i fabricar qualsevol objecte amb toleràncies decimil·limètriques, alhora que disposa de diversos centres de mecanitzat CNC de 4 eixos i maquinària auxiliar de mecanitzat tradicional.

Haas és una empresa multinacional nordamericana, líder mundial en la fabricació de màquines eina CNC. Compta amb una xarxa de centres de formació tècnica (HTEC), de la qual forma part el CFP. Es tracta d’una iniciativa empresarial i educativa que permet disposar de les més noves màquines eina CNC i els seus equips relacionats. Als centres de la xarxa HTEC es proporciona als alumnes una formació adient, moderna i pràctica per convertir-se en operadors de màquina eina CNC, programadors i enginyers qualificats preparats per accedir al món laboral. Per això es disposa de material educatiu permanentment actualitzat, guies didàctiques, tecnologies auxiliars de CNC, assessorament sobre l’entorn més adient del lloc de treball, etc.
Cada any, més de 50.000 estudiants a tot el món segueixen programes educatius de centres HTEC i aprenen a utilitzar màquines i controls Haas. Els alumnes es graduen amb els coneixements adequats i pràctics que les empreses requereixen avui dia, i estan preparats per començar a treballar.