El Centre de Formació Pràctica i Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya us oferim un servei de metrologia, que disposa dels sistemes de medició més avançats, donant resposta a necessitats actuals i de futur.

No es pot afirmar que un producte és vàlid si no es realitza una verificació dimensional i geomètrica d’aquest.

El servei de metrologia del CFP us ofereix:

  • Servei de medició dimensional. Estudis dimensionals 100% cotes plano o bé només les especificades pel client. També verificació de peces mecanitzades, de plàstic, útils, eines, matrius, punxons, motlles. La caracterització geomètrica es pot relacionar amb el dibuix bidimensional o amb el model tridimensional de la peça o conjunt.
  • Enginyeria inversa. A partir d’una peça física, realitzem un escanejat d’aquesta, de manera que podem obtenir com a resultat un núvol de punts o una peça processada en 3D.
  • Medició in situ. Tenim la possibilitat de realitzar medicions 3D directament a peu de línia mitjançant el braç portàtil Romer Absolute Arm 7320 de 6 eixos de rotació amb palpador per contacte.
  • Lloguer del calibre versàtil Equator. L’Equator de Renishaw és l’alternativa als útils de control, ja que permet inspeccionar una varietat de peces sense precedents. S’incorpora fàcilment a les línies automàtiques i a les zones de producció. Es tracta d’un comparador 3D, robust, de mides reduïdes i tèrmicament insensible.