• Es tracta d’un curs en què l’alumnat passa un 65% del temps aprenent l’ofici en una empresa
  • Les empreses que hi han col·laborat fins ara en fan una valoració molt positiva per la possibilitat que els dona de trobar professionals qualificats en un sector amb molta mancança

 

El Centre de Formació Pràctica ha començat a seleccionar empreses que vulguin participar al programa de formació dual en Mecanització per arrencament de ferritja, una formació que recupera la figura de l’aprenent i permet que l’alumnat aprengui l’ofici mentre treballa en una empresa. Serà la tercera edició d’un projecte que vol donar resposta a les necessitats de les empreses del territori per trobar professionals qualificats i a la vegada promoure l’ocupabilitat de col·lectius com les persones joves o les dones, en un sector que ofereix moltes oportunitats laborals.

 

Les empreses que han participat en les edicions anteriors d’aquest programa formatiu en fan una valoració molt positiva ja que els permet conèixer i formar un futur treballador sense cap cost, ja que el salari dels alumnes està subvencionat. Els participants al curs tenen un contracte de treball remunerat durant un any, i en moltes ocasions s’acaben incorporat a la plantilla de l’empresa un cop acabada la formació. L’aprenentatge a l’empresa es complementa amb la formació que els alumnes reben al Centre de Formació Pràctica.

 

La tercerca edició del curs dual encara està pendent d’aprovació per part del SOC però des del CFP ja s’ha començat a treballar per seleccionar tant les empreses com els alumnes que hi participaran. Tohom qui hi estigui interessat pot contactar amb el centre a cfp@cfp.cat.