• La proposta consisteix en crear grups d’empreses que comparteixin solucions tecnològiques i també les despeses que suposa desenvolupar-les
  • La iniciativa ja s’està fent amb èxit en un grup d’empreses del sector tèxtil

 

El Centre de Formació Pràctica i Maccion, empresa dedicada al desenvolupament i implementació de solucions en indústria 4.0, presentaran el proper 27 de juny el seu programa d’indústria 4.0 amb una jornada presencial a les instal·lacions del CFP. La proposta, que s’adreça al sector del metall del territori, vol afavorir que les empreses col·laborin entre elles per accedir de manera avantatjosa a tecnologies avançades que els permetin fer un salt en competitivitat. El fet de compartir solucions tecnològiques implica també compartir les despeses del seu desenvolupament, de manera que es reduiran els costos per a les empreses.

 

Durant la jornada del dia 27 s’explicarà a les empreses interessades el funcionament del programa, amb les intervencions de la directora del CFP, Emma Moreno, i del CEO de Maccion, Pau Feliu. Les empreses que vulguin participar-hi poden inscriure’s a través del formulari que trobaran al web https://www.cfp.cat/

 

Des del CFP i Maccion es vol impulsar la creació de grupsa d’empreses que, tot i compartir processos similars, no siguin competència directa entre elles. Els grups compartiran despeses en el desenvolupament de solucions tecnològiques a mida, optimitzant així els costos i millorant l’eficiència operativa gràcies a l’aportació i l’experiència de tots els seus membres. La iniciativa compta amb el suport de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.

 

L’objectiu és que després d’aquesta jornada es formin els consorcis (grups d’empreses) en funció del seu nivell tecnològic i interessos. Durant el procés de treball s’organitzaran visites mútues per conèixer i comprendre millor els processos de cada empresa, a més de sessions per determinar les seves necessitats i el millor encaix tecnològic. Amb tot això i compartint recursos per part de les empreses, es desenvoluparan les solucions tecnològiques més adequades i s’adaptaran a les condicions específiques de cada empresa.

 

Les empreses també podran veure com funcionen algunes d’aquestes solucions tecnològiques que ja estan implementades al Centre de Formació Pràctica i que inclouen des d’eines de gestió de la producció fins a solucions per eliminar totalment el paper de les fàbriques.

 

Des de Maccion ja s’ha impulsat aquesta iniciativa amb un grup d’empreses del sector tèxtil, que actualment s’estan beneficiant de solucions comunes, optimitzant els seus sistemes de producció i avançant en la gestió logística i l’anàlisi de dades de rendiment.