El Centre de Formació Pràctica ja té a punt la proposta formativa per al darrer trimestre del curs, adreçada a professionals del sector industrial del Bages, i molt especialment de la indústria del metall. En total, s’oferiran una vintena de cursos entre els mesos d’abril i de juny, bona part dels quals són subvencionats per als treballadors del sector o per a persones que estiguin a l’atur. L’oferta de cursos per aquest trimestre combina les formacions presencials amb els cursos on line i els que es fan en les dues modalitats.

Entre els cursos subvencionats adreçats a professionals de les empreses del metall n’hi ha de disseny 3D amb Catia, electricitat industrial, plegadora CNC, autòmats, nòmines i seguretat social, mecanització amb CNC, soldadura o robòtica, entre altres. També cal destacar el cicle d’intel·ligència de negoci, on s’ensenyarà a processar i analitzar les dades de l’empresa per aplicar-les en una millor gestió del negoci, i un programa de desenvolupament d’organitzacions àgils que es fa en col·laboració amb QRM Institute. També s’ha programat un curs sobre elements roscats adreçat a enginyers i professionals d’oficina tècnica.

Tots els cursos tenen les inscripcions obertes. Per a més informació sobre els programes i horaris, es pot consultar el web www.cfp.cat.

El Centre de Formació Pràctica és un referent a Catalunya pel que fa a la formació dels professionals del sector del metall. Administracions i entitats com Foment del Treball o la Unió Patronal Metal·lúrgica han refermat els darrers mesos la seva aposta per impulsar un centre que es considera fonamental per a la competitivitat de la indústria de la Catalunya Central.