El CFP mecanitza una peça per a un vehicle elèctric de la Formula Student de Bèlgica

  • Es tracta d’una part del pedal del fre del vehicle
  • L’associació de CFP amb la multinacional Haas, amb seu europea a Bèlgica, ha fet possible aquesta col·laboració

El Centre de Formació Pràctica ha mecanitzat una de les peces del vehicle que representa Bèlgica a les competicions internacionals Formula Student, un circuit de curses de fórmula1 per a estudiants d’enginyeria. L’encàrrec ha arribat a través de la multinacional Haas, amb qui el CFP es va associar a finals del 2016 i que té la seva seu europea a Bèlgica. Aquesta no és la primera vegada que el CFP mecanitza peces per a vehicles participants a la Formula Student. Concretament, col·labora amb els projectes dels equips UPC ecoRacing de Terrassa i Dynamics de la UPC de Manresa.

Simon Vanmaekelbergh, coordinador de col·laboracions educatives de Haas a Europa, destaca la “fiabilitat, ganes de cooperació i competència” del CFP. La peça ha estat elaborada amb una de les màquines de 5 eixos de què disposa el CFP. Es tracta d’una peça del pedal de fre del vehicle, un suport que proporciona connexió entre el pedal de fre i el monocasc i que fa que la rotació del pedal de fre sigui possible.

El vehicle on s’utilitza aquesta peça és un monoplaça elèctric desenvolupat per estudiants d’enginyeria de diferents campus universitaris de Flandes. Cada any, l’equip dissenya, desenvolupa i construeix un cotxe elèctric de fórmula1 utilitzant els coneixements i habilitats adquirits a la universitat. Amb aquest vehicle participen en competicions internacionals amb altres equips universitaris d’arreu del món. El vehicle d’aquest any 2017, que inclou la peça elaborada al CFP, es presentarà el proper dia 1 de juny a Brusel·les.