El Centre de Formació Pràctica formarà joves sense feina i ni estudis perquè aprenguin les primeres nocions d’indústria 4.0 i puguin treballar en empreses industrials del territori. El CFP és un dels impulsors del projecte Bages Jove Inserlab 4.0, conjuntament amb el CIO, Ampans Activa i Joviat FP. Es tracta d’un programa adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys inscrits a la Garantia Juvenil que vulguin rebre formació i orientació personalitzada per desenvolupar la seva carrera professional en un entorn 4.0.

El programa consta de dos itineraris formatius diferenciats: un d’introducció a la indústria 4.0, que impartirà el CFP, i un altre d’hoteleria i restauració. El d’indústria 4.0 permetrà als participants adquirir coneixements bàsics de robòtica industrial, robòtica col·laborativa, disseny 3D amb Solidworks i impressió en 3D. Seran 250 hores de formació totalment gratuïta, amb la possibilitat de complementar-la amb pràctiques en empreses. Al final d’aquest programa, els alumnes faran un projecte final comú amb els alumnes del curs d’hoteleria i restauració.

La formació ocupacional, a punt

A banda d’això, aquest mes de desembre el CFP està fent la selecció d’alumnes per al primer dels cursos de formació ocupacional que han estat aprovat pel SOC per aquest any i que començarà el 14 de gener. Es tracta d’una formació en Mecanització per arrencament de ferritja CNC, que s’allargarà fins a mitjans del 2019. Aquest mateix programa tindrà una nova edició el mes de maig del 2019. El mes de febrer, en començarà un altre de Muntatge i posada en marxa de béns d’equip i maquinària industrial. Les inscripcions per a tots dos programes són obertes.

Durant els propers dies, el CFP donarà a conèixer la resta de propostes formatives per al primer semestre del 2019, enfocades a millorar els coneixements i les capacitats dels professionals del sector industrial del territori, i a donar resposta a les necessitats de les empreses.