Vicenç Mauri, cofundador del Centre de Formació Pràctica, rebrà la distinció del Consell Català de Formació Professional per el seu compromís continu amb l’impuls de la formació professional a la Catalunya Central. Mauri, pèrit mercantil i industrial mecànic, compta amb una extensa trajectòria professional en diferents empreses industrials del territori i ha estat vinculat a institucions com la Cambra de Comerç de Manresa i PIMEC. La seva implicació en la creació del Centre de Formació Pràctica ha permès a la Catalunya Central disposar d’un centre de referència en la formació dels professionals del sector del metall.

En el terreny de la formació professional, a més de ser un dels impulsors del CFP i d’haver estat membre del patronat de la Fundació Lacetània, ha format part del Consell Català de la Formació Professional i va treballar en la creació de l’Institut Català del Metall. Mauri va ser un dels promotors del cicle de grau superior de formació professional dual en Comerç Internacional a l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet i participa en el projecte Ocupació al Bages Industrial dissenyant programes de formació per a persones a l’atur que els permetin accedir a llocs de treball a la indústria del metall.

El compromís amb la formació professional també l’ha exercit des de la seva vessant com a empresari, afavorint que les seves empreses Tecnoquark i Tecmec s’impliquin activament en l’acollida i formació d’alumnes en pràctiques.

Vicenç Mauri rebrà el premi el proper dia 26 de novembre a l’Hospitalet de Llobregat, en un acte en el qual hi seran presents el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el president del Consell Català de Formació Professional, Fabián Mohedano.