El projecte pilot en el qual va participar el CFP l’any 2018, i que consistia en impartir un certificat de professionalitat en modalitat dual, ha obtingut molt bons resultats. Així es desprèn del resultat i valoració del projecte, que s’ha publicat al web del Servei d’Ocupació de Catalunya. L’informe fa menció a que “bona part del mèrit és atribuïble al Centre de Formació Pràctica de Manresa, que va ser molt actiu en la recerca d’empreses i en adaptar el ritme al disseny i la implementació del nou marc de gestió experimental”. Podeu llegir el document sencer en aquest enllaç.

El primer certificat de professionalitat dual en mecanització del CFP va permetre que els alumnes aprenguessin un ofici a la vegada que treballaven, amb una fórmula similar a la de l’antiga figura de l’aprenent. El projecte va comptar amb la participació de 7 alumnes i 4 empreses col·laboradores, que van veure en aquest programa la possibilitat de formar futurs professionals des d’una vessant totalment pràctica i ajustada a les seves necessitats reals.

El pla pilot va estar impulsat pel CFP, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Fundación Bankia por la Formación Dual i l’escola Sant Gervasi de Barcelona i va ser el primer de Catalunya que s’oferia en aquesta modalitat.