Més d’un 70% dels alumnes del Centre de Formació Pràctica troba feina sis mesos després d’haver acabat els cursos

  • •        Des del CFP es reben nombroses demandes d’empreses que no es poden satisfer per manca de professionals formats
  • •        El sector industrial es converteix en una opció molt vàlida per a què professionals d’altres àmbits es reincorporin al món laboral

Més d’un 70% dels alumnes dels cursos del Centre de Formació Pràctica aconsegueix trobar feina sis mesos després d’haver acabat de formar-se. Així ho constaten les dades corresponents als cursos que van finalitzar durant la tardor del 2016 i que han aconseguit inserir al mercat laboral un total de 71 persones. Es dóna el cas que alguns alumnes no van arribar a acabar la formació perquè ja van trobar feina durant el curs.

Des del Centre de Formació Pràctica es constata que el sector industrial del territori s’està consolidant com una porta d’entrada al món laboral per part de professionals d’altres àmbits que van perdre la feina durant la crisi, així com per part de joves que busquen iniciar la seva trajectòria laboral. En aquests moments, la borsa de treball del CFP rep nombroses demandes d’empreses que no es poden satisfer per manca de professionals amb la formació adequada.

Entre els cursos amb uns nivells d’inserció laboral més elevats hi ha el de preparador programador de maquina eina amb CNC, en el qual 13 dels 15 alumnes estan treballant. També el de disseny de productes de fabricació mecànica, que amb 16 alumnes en té 12 amb una feina, i el de mecanització per arrencament de ferritja, amb 11 dels 15 alumnes que han trobat feina.

 

En aquests moments, un dels principals objectius del Centre de Formació Pràctica és continuar formant professionals capacitats per satisfer les demandes de les indústries del territori. Per aquest motiu, compta amb una oferta formativa de més d’una vintena de cursos que es faran fins el proper mes de juny.