La tercera edició de la formació dual del Centre de Formació Pràctica es posa en marxa.

  • 18 joves es formaran en Mecanització per arrencament de ferritja treballant en empreses durant un any
  • El programa, pioner a Catalunya, compta amb la col·laboració de 14 empreses del territori

 

El Centre de Formació Pràctica de Manresa ha començat les classes de la tercera edició del curs de formació dual en Mecanització per arrencament de ferritja, una formació pionera que permetrà que 18 joves aprenguin un ofici mentre treballen en una empresa i guanyen un sou, tal com antigament feien els aprenents. La proposta ha tornat a cobrir totes les places disponibles ja que és una molt bona oportunitat per formar-se i agafar experiència laboral.

 

14 empreses del territori acullen els alumnes en pràctiques durant tot un any i els ensenyen la part pràctica de la professió. Per a les empreses, és una bona oportunitat per conèixer possibles treballadors en un sector en què hi ha moltes dificultats per trobar professionals. Algunes d’elles ja han participat a les dues primeres edicions del curs i en algun cas han acabat contractant en plantilla a l’alumne que han tingut fent pràctiques.

 

Aquest sistema, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) vol donar resposta a la manca de professionals del sector del metall i, a la vegada, oferir una sortida laboral atractiva i de futur a les persones joves del territori. La participació en aquest programa no té cap cost ni per als alumnes ni per les empreses, ja que el salari dels alumnes està subvencionat pel SOC.

 

En les dues edicions fetes fins ara s’hi han format 30 alumnes, un 60% dels quals ha trobat feina, bé sigui a l’empresa on han fet pràctiques o en altres empreses del sector.