El Centre de Formació Pràctica ja té a les seves instal·lacions la plegadora Amada d’última generació, una màquina que es va adquirir a la darrera edició de la fira Advanced Factories gràcies a la signatura d’un acord de col·laboració entre la Fundació Lacetània, titular del CFP, i la multinacional japonesa. Aquest nou equipament permetrà al CFP oferir cursos de formació en les tecnologies més avançades de plegat de xapa, convertint el centre en l’únic a Catalunya que disposa de maquinària d’aquestes característiques.

La nova màquina és una plegadora ergonòmica per al processament de peces petites, que permet el plegat de peces de fins a 1270 mm de llarg. És una màquina còmode i de programació intel·ligent, dotada d’un control numèric que permet la programació off-line. Disposa d’una àmplia gamma d’eines, subjeccions i suports de matrius. Té un baix consum elèctric i d’oli, a més de ser poc sorollosa.

El conveni amb Amada s’afegeix als que el Centre de Formació Pràctica ja té amb altres socis industrials com Hexagon, Tecnocim, Helion-Tungaloy, Haas o Solidworks i que permeten al CFP disposar de les darreres tecnologies per continuar sent un centre de referència en la formació industrial a Catalunya.