Fundació Lacetània i l’Obra Social “la Caixa” col·laboraran per millorar la formació dels operaris industrials del territori

  • •        Ambdues entitats impulsen la creació d’un programa formatiu de perfeccionament en mecanització CNC
  • •        El projecte es durà a terme al Centre de Formació Pràctica i compta amb una aportació de 25.000 € per part de l’Obra Social “la Caixa”

Fundació Lacetània i l’Obra Social “la Caixa” sumen esforços per millorar la formació dels operaris industrials de la Catalunya Central. Ambdues entitats han signat aquest matí el conveni que permetrà tirar endavant un programa formatiu de perfeccionament en mecanització CNC, adreçat als alumnes dels cursos de mecanització del Centre de Formació Pràctica. L’objectiu és que, un cop acabada la formació inicial, adquireixin les competències pràctiques necessàries per esdevenir operaris qualificats i inserir-se en les millors condicions al mercat laboral.

El projecte serà una realitat gràcies a l’aportació de 25.000 € per part de l’Obra Social “la Caixa” i es durà a terme a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica, que disposa de l’equipament tècnic i humà necessari per impartir aquesta formació. El programa es desenvoluparà durant aquest any 2017 i els participants seran seleccionats tenint en compte el seu rendiment acadèmic, prioritzant col·lectius que siguin especialment vulnerables com els joves menors de 25 anys, persones desocupades i que no tinguin una experiència laboral sòlida.

Aquesta nova proposta vol donar resposta a les necessitats que tenen les empreses del territori de comptar amb operaris qualificats i, a la vegada, completar la formació dels alumnes del CFP amb hores de pràctiques que els permetin agafar seguretat i experiència en l’ús de la maquinària. Des del Centre de Formació Pràctica es detecta un augment de la demanda de professionals per part de les empreses i una dificultat per cobrir-la a causa de la manca d’operaris qualificats.