Foment del Treball Nacional i la Unió Patronal Metal·lúrgica donen suport a un futur creixement i ampliació del Centre de Formació Pràctica, el centre formatiu i de serveis per a les empreses del sector del metall de la Catalunya Central. Els seus presidents Josep Sánchez Llibre i Jaume Roura han visitat aquest matí el CFP i han pogut conèixer de prop el paper que juga en la competitivitat del teixit industrial del territori. Els han acompanyat Sílvia Gratacòs, presidenta de la Fundació Lacetània, titular del CFP, i Xavier Perramon, president del CFP, a més de representants d’algunes de les principals empreses del metall de la comarca.

Sánchez Llibre ha mostrat el seu interès pel projecte d’ampliació del CFP i ha manifestat “el compromís de Foment del Treball per donar-li tot el suport necessari davant del govern de la Generalitat i de les institucions europees”. En aquest sentit, ha animat els responsables del CFP i representants d’empreses del sector del metall a treballar conjuntament perquè la Catalunya Central esdevingui un pol metal·lúrgic i un eix per a la reindustrialització del país. Jaume Roura ha afegit que “és una gran satisfacció conèixer en primera persona un centre d’aquesta magnitud, que està treballant per preparar els futurs treballadors del sector del metall”.

Sílvia Gratacòs, presidenta de la Fundació Lacetània, ha posat en valor la trajectòria del centre, que és fruit de la col·laboració de diferents administracions i de la implicació de les empreses del sector del metall. El president del CFP Xavier Perramon ha destacat la tasca formativa que s’hi fa, que és clau per a què les empreses del territori puguin disposar de professionals qualificats i adaptats a les últimes tendències del sector industrial.

Després de la visita, els presidents de Foment del Treball i d’UPM han participat en un dinar de treball amb empreses del sector del metall de la Catalunya Central.