El Centre de Formació Pràctica té en marxa el procés de selecció d’alumnes per al curs d’introducció a la indústria 4.0 adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys beneficiaris de la Garantia Juvenil. La proposta forma part del projecte Bages Jove Inserlab 4.0, que impulsen conjuntament el CFP, el CIO, Joviat FP amb el lideratge d’Ampans i el suport del SOC, i que ofereix als participants formació gratuïta i orientació personalitzada per desenvolupar la seva carrera professional en un entorn 4.0.

Al llarg del curs els alumnes aprendran les primeres nocions d’indústria 4.0 per tal de poder començar a treballar en empreses industrials del territori. Entre d’altres, es treballaran continguts relacionats amb la robòtica industrial, la robòtica col·laborativa, el disseny 3D amb Solidworks i la impressió en 3D. Seran 250 hores de formació totalment gratuïta, amb la possibilitat de complementar-la amb pràctiques en empreses. Al final d’aquest programa, els alumnes faran un projecte final.

La indústria 4.0 és en aquests moments la gran tendència al sector industrial i obre un gran ventall de possibilitats en l’àmbit laboral, ja que el seu desenvolupament requereix professionals altament formats en l’àmbit tecnològic. La connectivitat, l’ús de robots, el control de les dades o la intel·ligència artificial són algunes de les tecnologies que ja s’han fet un lloc a la indústria i que mica en mica també van arribant a les empreses del territori.

Les persones interessades en fer aquest curs cal que s’adrecin al Centre de Formació Pràctica presencialment, per telèfon al 93 875 72 79 o per correu electrònic a cfp@cfp.cat.