L’Ajuntament de Manresa a través del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO), la Patronal Metal·lúrgica del Bages i el Centre de Formació Pràctica han  engegat un programa experimental de formació en alternança cofinançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla Concerta. El programa té l’objectiu de millorar la qualificació i les competències de futurs treballadors del ram del metall.

El curs és  de control numèric i fabricació mecànica de 450 hores de formació, de les quals 150 són de pràctiques a l’empresa.

Amb aquesta formació intentem ajustar el perfil dels treballadors a les necessitats de les empreses del sector metal·lúrgic de la nostra àrea d’influència. Per aquest motiu, les pràctiques a l’empresa tenen com a finalitat assolir la millora de l’ocupabilitat dels futurs treballadors i contribuir a una competitivitat més gran del teixit empresarial.

Hi participen en aquest projecte uns 14 alumnes, la majoria són joves menors de 25 anys,  ja hem contactat amb algunes empreses, però volem fer-ho extensiu al major número d’empreses possibles, ja que és una bona oportunitat per conèixer un possible futur treballador durant un període de temps sense un cost associat, per després poder-lo incorporar a la plantilla de l’empresa quan hi hagi la necessitat de cobrir algun lloc de treball.

La formació pràctica a l’empresa té caràcter de pràctica professional no laboral i en cap cas implica relació laboral entre l’alumne i l’empresa. Es subscriu un conveni de col·laboració entre el centre de formació i l’empresa.

Si esteu interessats en rebre més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment.

CENTRE DE FORMACIÓ PRÀCTICA
Pol. Ind. Els Dolors. Palau
Firal. Baixos
08243 Manresa
Tel. 93 875 72 79
Fax. 93 874 32 80
cfp@cfp.cat
www.cfp.cat