“E-nginy Jove 4.0” és un dels projectes Projectes Singulars 2020 que PIMEC porta a terme arreu de Catalunya per fomentar la inserció laboral de persones joves. En aquest cas, des del CFP col·laborem amb el projecte “E-nginy Jove 4.0”, que es porta a terme a la comarca del Bages i al qual participen 45 joves del territori. Les formacions estan dins del sector industrial, concretament, la indústria 4.0 (mecànica industrial, màrqueting digital i logística). També hi participen la Fundació Emi Manresa i la Fundació Eurecat.

El Projecte Singulars 2020 té com a objectiu acompanyar a empreses i persones en situació d’atur o millora de l’ocupabilitat per tal de facilitar la incorporació al mercat de treball de més de 450 joves a tot Catalunya. La patronal considera molt positiva tant l’acollida per part dels participants com el feedback de les empreses que s’han sumat a aquesta iniciativa subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu dins el Pla Nacional de Garantia Juvenil.

Les actuacions d’aquest programa tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones joves d’entre 16-29 anys, tot oferint una formació i una tutorització i seguiment personalitzat, apropant-los i orientant-los cap a les necessitats laborals del teixit productiu del territori. A partir de gener de 2021 totes les empreses vinculades a aquests sectors tindran l’oportunitat de contractar a persones joves qualificades i la possibilitat de beneficiar-se d’ajuts econòmics a través de les subvencions disponibles. A l’anterior edició es va aconseguir una mitjana d’inserció del 79,3%, valor del qual es partirà enguany.