El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha visitat avui el Centre de Formació Pràctica. Durant el recorregut per les instal·lacions del centre, ubicades al Palau Firal de Manresa, ha pogut conèixer la tasca del CFP en la formació dels professionals del sector del metall, i l’estreta col·laboració del centre amb les empreses tant per formar els seus treballadors com per proporcionar-los nous perfils en funció de les seves necessitats o oferint suport tècnic especialitzat.

Per part del CFP han rebut el conseller la seva directora, Emma Moreno, el president de la comissió executiva i de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, Joan Ramon Perdigó, la presidenta de la Fundació Lacetània i de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, i l’empresària Elvira Garcia en representació de les empreses col·laboradores del CFP. Acompanyaven al conseller l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, la regidora de Comerç i Indústria, Núria Masgrau, i la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit.

Els responsables del CFP han explicat al conseller el projecte del centre, un dels pocs a Catalunya en oferir formació especialitzada en el sector del metall, una formació amb una alta demanda per part de les empreses. El CFP també aposta per la formació dual, recuperant la figura de l’aprenent i afavorint que els alumnes adquireixin els coneixements no només a les aules sinó també treballant en una empresa. Una fórmula que és beneficiosa tant per l’alumnat, que pot accedir a un lloc de treball en el qual posar en pràctica els seus aprenentatges des del primer dia, com per a l’empresa, que pot conèixer i formar un nou treballador abans d’incorporar-lo de manera estable a la plantilla.

El Centre de Formació Pràctica ocupa un espai de 1.000 metres quadrats al Palau Firal de Manresa que estan distribuïts en 8 espais i equipats amb la maquinària disponible per dissenyar, mecanitzar i verificar. Es tracta d’unes instal·lacions que es troben en ple procés d’ampliació davant les necessitats de creixement del centre. En un futur, el CFP es traslladarà a la Fàbrica Nova ja que és una de les peces del nou projecte que tenen previst desenvolupar-hi la UPC i l’Ajuntament de Manresa i que uneix formació, empresa, innovació i coneixement.