El Centre de Formació Pràctica ja té a punt l’oferta formativa per aquest segon semestre del 2018, composada per una vintena de cursos que sumen més de 1.000 hores de formació. Els cursos començaran a partir del proper mes de setembre i tenen per objectiu formar els professionals del sector industrial del territori, tant els que ja hi treballen i necessiten millorar la seva qualificació o especialitzar-se, com els joves o professionals d’altres sectors que volen orientar la seva carrera cap al món de la indústria, un sector amb una alta demanda de professionals qualificats.

D’aquests cursos, sis són subvencionats i per tant totalment gratuïts per als alumnes. Tres d’ells són de formació ocupacional per a persones en situació d’atur i ofereixen un itinerari molt complet i amb pràctiques en empreses en les àrees de metrologia i calibració, operacions auxiliars de fabricació mecànica i CNC Haas. Els altres tres són de curta durada i treballaran àmbits com el big data, la gestió de nòmines i seguretat social i el treball en equip.

La resta de cursos, un total de 12, estan pensats per a professionals del sector industrial que necessitin millorar la seva formació. Destaca l’àmplia oferta en l’àmbit del mecanitzat, així com els cursos sobre diferents tècniques d’organització industrial com les 5S, el sistema Smed o el programa Líders de manteniment per a encarregats de manteniment de plantes industrials.

Acadèmia mòbil

Com a novetat per aquest darrer trimestre de l’any, el CFP llança un projecte d’acadèmia mòbil que portarà la formació dins de les pròpies empreses. Sota el nom de Mobile Academy, el CFP ofereix formació a mida i amb la possibilitat d’adaptar continguts, horaris i lloc de realització a les necessitats de l’empresa.

Formació dual

Una altra de les novetats destacades de la nova temporada formativa és la incursió del CFP en la formació en modalitat dual, oferint un certificat de professionalitat en què els alumnes es formaran treballant en una empresa mentre cobren un sou. Es tracta d’una de les primeres experiències a Catalunya de certificat de professionalitat dual i compta amb el suport del Departament d’Ensenyament i la Fundación Bankia por la Formación Dual. El procés de selecció d’alumnes i empreses, que ja s’ha iniciat, es porta a terme dins del projecte Ocupació al Bages Industrial.