El Centre de Formació Pràctica iniciarà durant les properes setmanes dos nous cursos que tenen per objectiu ajudar a persones en situació d’atur a trobar una feina al sector del metall. Es tracta d’un curs de CNC màquines especials planxa i un altre de tècnic de metrologia i calibració que formen part de la nova edició del projecte Ocupació al Bages Industrial finançat per la Diputació de Barcelona. Aquest projecte pretén afavorir la inserció laboral de persones aturades al sector industrial del territori, que sovint es troba amb dificultats per cobrir certs llocs de treball que requereixen una formació específica.

El curs de CNC màquines especials planxa té una durada de 400 hores i inclou 80 hores de pràctiques en empreses. Per a fer-lo no cal tenir coneixements previs ni capacitats especials. Les persones que l’acabin obtindran la formació necessària per ocupar un lloc de treball en el qual calgui operar amb aquest tipus de maquinària.

El curs de tècnic de metrologia i calibració s’adreça a persones desocupades que preferentment disposin del títol de batxillerat o un cicle formatiu de grau superior del sector industrial. Com en l’anterior, la formació és de 125 hores, més de 80 a 100 hores de pràctiques en empreses. Els objectius d’aquest curs són aprendre a aplicar les diferents tècniques metrològiques, a operar amb els diferents instruments de mesura, i a aplicar la metodologia correcta en la medició tridimensional d’una peça.

Les persones interessades en aquests cursos poden adreçar-se a les instal·lacions del CFP, al Palau Firal de Manresa, o bé al telèfon 93 875 72 79 i al correu electrònic cfp@cfp.cat.