El Centre de Formació Pràctica i l’Institut Lacetània de Manresa participen en un programa europeu anomenat MICA (Mechanical Industrial Collaborative Assignments). També hi participen escoles i empreses de Portugal, Polònia, Alemanya, República Txeca i Finlàndia, país que actua com a coordinador.

El projecte MICA té una durada de 36 mesos i té com a objectiu valorar l’efectivitat de tallers tècnics de formació professional de curta durada en col·laboració amb empreses dels països participants.

Es va iniciar el setembre del 2015 i finalitzarà el juny del 2018. Durant aquest temps es faran trobades d’alumnes i professors en cada escola de cada país amb una durada de quinze dies. Durant aquestes dues setmanes cada país ha d’organitzar una sèrie de tallers tècnics i visites a empreses del territori.

Aquesta tardor, del 13 al 26 de novembre, ens toca a nosaltres rebre les delegacions de cada país, en total una trentena d’alumnes, professors i empresaris.

Volem aprofitar per realitzar un “Dissemination Seminar” per parlar de la Formació Professional a Europa el proper dia 24 de novembre al Centre de Formació Pràctica de Manresa de les 9h a les 13h amb un “coffee break” de 30 minuts. L’acte disposarà de servei d’interpretació anglès<->català.

Creiem que pot ser una gran oportunitat per conèixer la Formació Professional d’altres països europeus i donar a conèixer la nostra.

Ens agradaria molt que ens acompanyessis aquest dia.