El Centre de Formació Pràctica farà per primera vegada, aquest mes de setembre, la prova per obtenir un certificat oficial de SOLIDWORKS. Es tracta d’un examen que avalua l’experiència i els coneixements dels alumnes en aquest programa de disseny assistit per ordinador i que és reconeguda per les empreses industrials d’arreu del món. El certificat que es podrà obtenir al CFP és el CSWA – Academic, el bàsic i el primer que s’ha d’obtenir. S’adreça a alumnes amb una experiència mínima d’entre 6 i 9 mesos i amb coneixements fonamentals del programa.

Fer la prova és gratuït però les places són limitades i cal inscriure’s prèviament a cfp@cfp.cat. Els alumnes que s’inscriguin podran, abans de fer l’examen, accedir a l’aplicació SOLIDWORKS Student Premium i a recursos de formació en línia i exàmens de pràctica. Un cop superada la prova, tindran accés a cursos on-line de SOLIDWORKS i a la samarreta oficial del programa.

La realització de les proves oficials de SOLIDWORKS és fruit de l’acreditació del Centre de Formació Pràctica com a Centre SOLIDWORKS, el que li ha permès ampliar l’oferta formativa en l’àmbit de la fabricació mecànica i acreditar els alumnes amb certificats oficials reconeguts internacionalment. SOLIDWORKS és un programa àmpliament utilitzat al sector industrial en els àmbits del disseny de peces i conjunts 3D, mecanismes i cinemàtica, anàlisi i simulació per elements finits, simulació de fluids, motlles d’injecció, sistemes elèctrics, mecanitzat per control numèric, fabricació additiva, disseny sostenible, visualització avançada i documentació tècnica.

Gràcies a això el CFP ha esdevingut centre certificador de SOLIDWORKS. Aquesta certificació es fa mitjançant exàmens unificats internacionalment, que tenen validesa per tota la vida professional de l’alumne i són molt bon valorats per les empreses industrials a l’hora de seleccionar especialistes amb coneixements pràctics.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració del CFP amb l’empresa CIMWORKS, partner educatiu de SOLIDWORKS que ofereix el seu assessorament i suport, així com també continguts formatius professionals per garantir que la preparació dels alumnes estigui a l’alçada de les exigències de les empreses industrials en les quals treballaran.