El Centre de Formació Pràctica ha lliurat els certificats als onze alumnes de la Fundació Convent de Santa Clara que han acabat el curs de soldadura que els permetrà buscar feina en empreses industrials del territori. Es tracta d’una primera experiència de col·laboració, finançada per la Fundació Caixa d’Enginyers, que vol oferir formació a col·lectius en risc d’exclusió social en un sector que té una alta demanda de professionals qualificats. En l’acte de lliurament dels certificats, els impulsors del projecte van destacar el nivell d’exigència del curs, que posa a disposició del mercat laboral persones competents i ben preparades per portar a terme tasques de soldadura.

El curs va començar el mes de febrer i ha consistit en 150 hores teòriques en les quals s’ha treballat soldadura, interpretació de plànols, prevenció de riscos laborals i mecànica. A més dels coneixements tècnics, també s’han potenciat aspectes relacionats amb l’ocupabilitat i les habilitats socials per tal que els alumnes adquirissin seguretat i confiança a l’hora de presentar-se a les empreses i superar una entrevista de feina.

En aquests moments, des del CFP s’estan fent les gestions per tal que els alumnes puguin completar la formació teòrica amb 150 de pràctiques en empreses del territori. La previsió és que la majoria dels participants al curs comencin les pràctiques el proper mes de setembre.