El Centre de Formació Pràctica ja té a punt la nova programació de cursos, en la qual destaquen dos programes que tenen per objectiu inserir joves al sector de la indústria tecnològicament més avançada, l’anomenada indústria 4.0. Es tracta de dos cursos adreçats a persones d’entre 16 i 29 anys que siguin beneficiàries de la garantia juvenil i que tinguin ganes de formar-se per treballar en un àmbit amb grans oportunitats laborals.

El primer curs és sobre manteniment industrial 4.0 i està liderat per Ampans en el marc del projecte Bages Jove Inserlab 4.0. El programa del curs ha estat dissenyat tenint en compte les característiques de les empreses i la indústria de la comarca del Bages, creant un itinerari formatiu orientat a tecnologies com el disseny 3D, la fabricació additiva, el manteniment industrial, la robòtica i la realitat augmentada. La formació té una durada de 390 hores i contempla també una orientació individualitzada per a cada alumne en el procés de recerca de feina.

El segon curs està centrat en la mecànica industrial i permetrà als alumnes obtenir el certificat de professionalitat en muntatge i posada en marxa de bens d’equip i maquinària industrial. Es tracta d’un programa formatiu liderat per Pimec, de caràcter eminentment pràctic i amb una forta vinculació amb les empreses del sector. Al llarg del curs, de 720 hores, els alumnes aprendran a treballar amb maquinària innovadora en fabricació mecànica, materials i software que s’utilitzen habitualment a la indústria. També es farà una orientació professional amb l’objectiu d’ajudar els participants a trobar feina al sector.

Una vintena de cursos programats

A banda d’aquests, el Centre de Formació Pràctica té una vintena de cursos programats que està previst que comencin abans d’acabar el 2020. Es pot consultar la programació al web www.cfp.cat.

Per als cursos que van finalitzar abans de les vacances d’estiu, el CFP busca empreses que vulguin acollir els seus alumnes en pràctiques. Són alumnes formats en manteniment industrial i control numèric que, per acabar la formació, han de fer una estada de 80 hores de pràctiques en empreses. Les empreses que vulguin contribuir a formar aquests alumnes i, a la vegada, conèixer nous professionals per poder incorporar al seu equip en un futur, poden posar-se en contacte amb el CFP a cfp@cfp.cat.