El Centre de Formació Pràctica està a punt de començar els cursos de formació ocupacional que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha aprovat per aquest any 2021. Es tracta dels cursos de Mecanització per arrencament de ferritja, del que se’n faran dues edicions, i del de Muntatge i posada en marxa de béns d’equip i maquinària industrial. Les inscripcions per a tots els cursos són obertes. Totes dues formacions permeten a l’alumne obtenir un certificat de professionalitat de nivell 2, un document que acredita els seus coneixements en aquesta matèria i que dona accés a formació superior.

El primer curs que començarà serà el de mecanització, el proper dia 18 de gener. La segona edició d’aquest curs començarà el dia 8 de març. Es tracta d’una formació de 550 hores, més 80 hores de pràctiques en empreses i que forma uns perfils professionals amb molta demanda per part de les empreses industrials. El curs de Muntatge i posada en marxa de bens d’equip i maquinària industrial començarà el dia 8 de febrer. Aquest curs té una durada de 610 hores, a més de 80 hores de pràctiques en empreses.

Formació “blended”
A més dels cursos ocupacionals, el CFP ofereix aquest trimestre un ampli ventall de formacions de més curta durada, la majoria de les quals subvencionades i adreçades a professionals del sector del metall. Alguns d’aquests cursos s’ofereixen en modalitat “blended”, que permet a l’alumne decidir si vol fer la formació de manera presencial, en línia, o una combinació de les dues modalitats. Entre aquesta oferta de cursos n’hi ha d’impressió 3D, de disseny assistit per ordinador, de robòtica industrial, d’interpretació de plànols, etc.

Programa de transformació digital
El CFP, a través de la Unió Patronal Metal·lúrgica, participa també al programa “Transformació digital”, que ofereix acompanyament a microempreses i autònoms del sector del comerç en la digitalització del seu negoci. Entre les accions que s’hi inclouen hi ha la millora o la creació del web corporatiu o botiga on line, l’atenció als clients de manera virtual amb una agenda on line per gestionar les cites, la utilització de les xarxes socials com a eina de relació amb els clients o la formació específica en comerç i pla de màrqueting, informàtica i comunicacions. Les empreses que vulguin fer ús d’aquest programa cal que s’adrecin a info@upm.org amb l’assumpte ‘Transformació Digital’.