El Centre de Formació Pràctica obre inscripcions per als cursos d’aquest trimestre

 

  • El mes de febrer s’iniciaran els cursos de formació ocupacional que tenen per objectiu facilitar que persones a l’atur puguin treballar al sector industrial
  • En aquests moments hi ha 9 cursos amb inscripció oberta, tot i que la programació s’està acabant de tancar

 

Les persones que vulguin orientar la seva carrera professional al sector industrial o les que ja hi treballin i vulguin millorar els seus coneixements i competències ja poden inscriure’s als cursos que el Centre de Formació Pràctica de Manresa ha programat per aquest primer trimestre del 2024. Actualment l’oferta es composa de cinc programes de formació ocupacional i quatre de formació continuada però la programació s’està acabant de tancar i la previsió és que s’ampliï amb més cursos.

 

Els primers cursos en començar, ja aquest mes de febrer, seran els de formació ocupacional. Es tracta de cursos gratuïts de llarga durada i amb pràctiques en empreses que any rere any assoleixen xifres d’inserció laboral del voltant del 80%. Els cursos que es faran aquest any són els de Muntatge i posada en marxa de bens d’equip i maquinària industrial, Disseny de productes de fabricació mecànica, Mecanització per arrencament de ferritja, del qual es faran dues edicions, en horari de matí o de tarda, Operari en mecanització per arrencament de ferritja i Operari en manteniment elèctric i climatització.

 

Tots aquests cursos donen accés a un certificat de professionalitat, de nivell 1, 2 o 3 segons el curs, que permet acreditar les competències professionals i garanteixen que la persona que els ha obtingut té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball. Els certificats de professionalitat són vàlids a tot el territori espanyol i a més, la normativa europea permet el reconeixement de les qualificacions professionals acreditades a la Unió Europea, de manera que faciliten la mobilitat geogràfica.

 

Pel que fa a la formació continuada, de moment hi ha programats els cursos d’Interpretació de plànols, MasterCam, SolidWorks avançat i Fresadora 2D. Tots aquests cursos començaran entre els mesos de febrer i març.

 

Tota la informació sobre l’oferta formativa del CFP es pot trobar al web www.cfp.cat.