• Col·labora amb el projecte UPC ecoRacing, format per enginyers i estudiants d’enginyeria per desenvolupar noves tecnologies en l’àmbit de l’automoció sostenible
  • El nou vehicle ecoRZ participarà en diverses competicions internacionals aquesta temporada 2015

El Centre de Formació Pràctica serà l’encarregat de mecanitzar diferents peces del nou cotxe ecoRZ, un vehicle de competició completament elèctric dissenyat i desenvolupat per UPC ecoRacing, una associació d’investigació tecnològica formada per enginyers i estudiants d’enginyeria industrial que té per objectiu desenvolupar noves tecnologies en l’àmbit de l’automoció sostenible. El disseny d’aquest vehicle va guanyar el primer premi a la competició Formula SAE Italy l’agost del 2014 i actualment es troba en fase de construcció per poder participar en diferents competicions internacionals durant la temporada 2015.

La iniciativa és fruit d’un acord de col·laboració entre el Centre de Formació Pràctica, referent en formació i desenvolupament tecnològic per a la indústria del Bages, i UPC ecoRacing. La mecanització, a més, anirà a càrrec dels alumnes dels cursos de formació ocupacional que es fan al CFP, de manera que podran posar en pràctica els coneixements adquirits en un projecte real i totalment innovador.

UPC ecoRacing va ser responsable, l’any 2010, de la construcció del primer cotxe híbrid de competició dissenyat i fabricat a Espanya. Amb aquest monoplaça, l’equip va ser escollit per participar a la Formula Student de Silverstone i va obtenir la vuitena posició en la categoria d’energies renovables. Des de llavors, s’ha treballat per millorar-lo fent-ne noves versions i ha continuat obtenint guardons en diferents competicions internacionals.

L’ecoRZ suposa la continuació d’aquest projecte i l’aprofundiment en l’aplicació de les energies renovables als vehicles de competició, en apostar per desenvolupar un nou vehicle que funcioni 100% amb electricitat.

Per a més informació: www.ecoracing.es