El Centre de Formació Pràctica ja té aprovats els cursos de formació ocupacional que oferirà l’any 2024 i ha obert el procés d’inscripcions i selecció d’alumnes. Es tracta de 4 programes formatius de llarga durada que sumen gairebé 2.500 hores de formació sense cap cost per l’alumne i fortament orientada a trobar una feina al sector del metall. A més, també es portaran a terme dos cursos adreçats específicament a joves i el programa de formació dual en Mecanització per arrencament de ferritja. Serà la segona edició d’un curs pioner en el qual els alumnes fan una part de la formació treballant en una empresa, en una fórmula que ofereix importants avantatges tant per als alumnes, que reben un salari mentre es formen i a més aprenen d’una manera totalment pràctica, com per a les empreses, que poden conèixer i formar a un possible treballador abans d’incorporar-lo a l’empresa.

Pel que fa als cursos ocupacionals, se’n farà un de Mecanització per arrencament de ferritja, de 630 hores i que tindrà dues edicions, en horari de matí o de tarda. Un altre curs serà el de Muntatge i posada en marxa de béns d’equip i maquinària industrial, Per últim, es farà un curs de Disseny de productes de fabricació mecànica, de 700 hores. Tots quatre cursos formen uns perfils professionals molt buscats per les empreses del sector del metall del territori, que sovint es troben amb grans dificultats per cobrir certs llocs de treball.

Pel que fa als programes específics per a joves, hi haurà un curs d’Operacions auxiliars de fabricació mecànica que forma part de la convocatòria Singulars

Els cursos estan adreçats principalment a persones en situació d’atur, tot i que també poden fer-los persones en actiu. Inclouen una part de pràctiques en empreses i en el cas dels cursos ocupacionals de Muntatge i Mecanització permeten accedir a un certificat de professionalitat de nivell 2, un document oficial que acredita la formació rebuda i que resulta molt útil tant a l’hora de buscar feina com a l’hora d’accedir a estudis més avançats.

A banda, des del CFP s’està treballant en la programació de formació contínua per a professionals en actiu del sector del metall, que properament es donarà a conèixer.