La consellera d’ensenyament, Meritxell Ruiz, va inaugurar el passat 22 de setembre el nou centre HTEC, ubicat a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica i especialitzat en la formació de professionals de la fabricació mecànica. Es tracta d’una important aposta del CFP per ampliar el seu camp d’actuació, dotant-se de maquinària d’última generació, amb una inversió de més de 200.000 euros, i amb la voluntat d’esdevenir un referent per al conjunt del sector industrial català. El centre HTEC està vinculat a la multinacional nord-americana HAAS, fabricant de màquines eina CNC i líder al seu sector.

El CFP es converteix d’aquesta manera en l’únic centre HTEC de Catalunya i el segon a tot l’estat espanyol. En el decurs de l’acte, el gerent de HAAS Espanya, Gerard Guitart, va justificar la seva creació per l’alta demanda que hi ha a Catalunya d’aquest tipus de professionals i va agrair la bona predisposició del CFP per tirar endavant el projecte. Acompanyava al gerent de HAAS Espanya el coordinador de HTEC & Educational Partnership, Simon Vanmaekelbergh, que va assenyalar que l’èxit econòmic d’un territori va directament associat a la disponibilitat de persones tècnicament qualificades. Fent un símil entre el futbol i la fabricació, Vanmaekelbergh va afirmar que ara és un bon moment per estudiar tecnologia i va elogiar el paper de la Patronal Metal·lúrgica del Bages i de la Fundació Lacetània en l’impuls del centre.

Pere Casals, president de la Fundació Lacetània, va incidir en la voluntat del centre de traspassar els límits locals i convertir-se en un referent a Catalunya. Va agrair la implicació de totes les empreses vinculades al CFP i va destacar la importància que els centres HTEC donen a la millora d’entorn laboral de l’operari, avançant d’aquesta manera en dignificar la professió. La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, afirmava al seu torn que el CFP és un centre modèlic i un actiu indiscutible de la ciutat, que cal saber projectar més enllà del territori.

La consellera Meritxell Ruiz va tancar els parlaments traslladant als responsables del centre el suport del govern de la Generalitat, afirmant que la col·laboració público-privada és clau per fer front als reptes del segle XXI. A les portes de la tercera revolució industrial, va afirmar, “cal potenciar la FP com a aposta de futur, en un país que necessita tècnics de l’àmbit industrial”. La consellera va posar el CFP com a exemple d’integració entre formació professional inicial i formació contínua, en un món en què els professionals han d’estar permanentment formant-se.