El Centre de Formació Pràctica comença l’any amb nous cursos gratuïts per a persones que vulguin treballar al sector industrial

 

  • Es tracta de tres cursos de formació ocupacional subvencionada, dos d’específics per a joves i el programa de formació dual en què els participants aprendran treballant en una empresa
  • Els cursos tenen per objectiu formar persones per treballar al sector industrial, on manquen professionals qualificats

 

Donar resposta a les necessitats de les empreses industrials del territori de disposar de professionals qualificiats i inserir persones en situació d’atur en un sector amb moltes oportunitats laborals. Aquest és el doble objectiu dels cursos que té a punt el Centre de Formació Pràctica per aquest inici d’any i que són totalment subvencionats per a les persones que hi participin. Per a aquest primer trimestre de l’any s’han programat tres cursos adreçats a la població en general i dos a joves menors de 30 anys, als quals s’hi suma el programa de formació dual que es va posar en marxa a finals del 2021 i en el qual els participants es formaran treballant en una empresa.

 

Els cursos de formació ocupacional, als quals poden accedir-hi persones de totes les edats, són els de mecanització per arrencament de ferritja (en dues edicions, matí i tarda), disseny de productes de fabricació mecànica i muntatge i posada en marxa de béns d’equip i maquinària industrial. Tenen una durada d’entre 550 i 650 hores i tots tres inclouen 80 hores de pràctiques a l’empresa. A més, permeten accedir a un certificat de professionalitat de nivell 2 o nivell 3, segons el cas, que acredita les competències professionals i són reconeguts tant a nivell professional com acadèmic.

 

D’altra banda, el CFP torna a participar al projecte Singulars per oferir, conjuntament amb Ampans i Pimec, dos cursos adreçats a joves menors de 30 anys que vulguin orientar la seva trajectòria professional cap al sector industrial. Els cursos que es faran són un d’operacions auxiliars de fabricació mecànica, de 440 hores, i un altre de muntatge i posada en marxa de béns d’equip i maquinària industrial, de 460 hores.

 

Aquests cursos se sumen al programa de formació dual en mecanització per arrencament de ferritja que es va posar en marxa a finals del 2021 i que està adreçat a persones joves que vulguin aprendre un ofici mentre treballen en una empresa. En aquests moments el programa encara està obert per a què s’hi incorporin tant alumnes com a empreses que estiguin interessades en conèixer i formar un futur treballador, amb el salari totalment subvencionat durant un any.

 

Formació contínua per al sector del metall

A banda d’aquests cursos, el CFP presenta aquest trimestre una proposta formativa amb una vintena de cursos especialitzats per a professionals del sector del metall, amb continguts que van des de la robòtica o el disseny mecànic fins a l’anglès, la metrologia, o l’ús de maquinària com els torns o les fresadores CNC.

 

Les inscripcions per a tots els cursos són obertes, amb la previsió que la majoria dels programes engeguin entre els mesos de gener i febrer. Per a més informació, es pot consultar el web www.cfp.cat, enviar un correu electrònic a cfp@cfp.cat o trucar al telèfon 93 875 72 79.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA