La fabricació és clau per millorar i augmentar la qualitat de vida. Gràcies a la tecnologia del mecanitzat la indústria es proveeix de components per fabricar tot tipus de productes. És per aquest motiu que la Unió Europea ha situat la indústria de la fabricació al centre de la seva estratègia per al creixement de la productivitat i l’ocupació. Es calcula que en els darrers cinc anys els tècnics, enginyers, operadors de producció i maquinistes estaven entre els 10 perfils professionals més requerits a tot el món.

Amb la finalitat de fer front a aquest repte i oferir formació i mecanització d’alt valor afegit, el CFP s’ha incorporat a la xarxa de centres HTEC de la multinacional HAAS, esdevenint el primer de l’Estat espanyol. D’aquesta manera el CFP vol donar valor a la fabricació mecànica, apostant per una formació capdavantera en aquest àmbit que possibiliti que les empreses de la Catalunya Central disposin de professionals altament preparats.

Un centre amb tecnologia capdavantera

La xarxa de centres de formació tècnica de Haas (HTEC) és una iniciativa empresarial i educativa que permet disposar de les més noves màquines eina CNC i els seus equips relacionats. Als centres de la xarxa HTEC es proporciona als alumnes una formació adient, moderna i pràctica per convertir-se en operadors de màquina eina CNC, programadors i enginyers qualificats preparats per accedir al món laboral. Per això es disposa de material educatiu permanentment actualitzat, guies didàctiques, tecnologies auxiliars de CNC, assessorament sobre l’entorn més adient del lloc de treball, etc. També s’organitzen organitza congressos per al professorat, concursos per als alumnes i seminaris per al sector industrial i centres educatius de la zona.

Hi ha més de 2.200 centres HTEC repartits pels EE.UU., Canadà, Europa, Regne Unit, Sudàfrica i Àsia, en els quals s’utilitzen més de 5.500 màquines Haas. De les 30 millors escoles d’enginyeria del món, 27 són centres HTEC.

Cada any, més de 50.000 estudiants segueixen programes educatius de centres HTEC i aprenen a utilitzar màquines i controls Haas. Els alumnes es graduen amb els coneixements adequats i pràctics que les empreses requereixen avui dia, i estan preparats per començar a treballar.